top of page
Image by Rajesh Rajput

Cuques de llum

Marxa Solidària

La Marxa

Cuques de llum és una marxa solidària que es porta a terme el darrer divendres del curs escolar. Es proposen dos recorreguts que s'inicien a les 19:30, hora perfecta per gaudir del capvespre pel bosc de Maribaus de Sant Celoni.

Al arribar ho celebrem amb una botifarrada i una festa.

IMG_3341.JPG
La marxa

Rutes

Oferim dues opcions, la curta de 5km i la llarga de 9km. Les dues tenen sortida i arribada al pati de l'escola.

Rutes

Educació amb garanties per a la població refugiada (Projecte Fratelli, Líban)

Col·laborem amb el projecte de PROIDE AL LÍBAN

El nombre exacte de persones iraquianes que han arribat al Líban com a refugiades fugint del conflicte i de les persecucions que la minoria cristiana està patint al seu país, és difícil d’avaluar, ja que moltes famílies entren al Líban amb el visat de turista i com a conseqüència no tenen la condició de refugiades.
Tot i això, s’estima que 30.000 iraquians/es van arribar a Beirut durant el 2015 fugint de les matances que s’estan produint a mans d’Estat Islàmic (ISIS o DAESH) a la regió de Mossul. La gran majoria s’han establert als barris del nord de la capital: Dekwaneh, Sed El Bauchrieh, Rawda, Jdeideh i Bourj Hammoud.

liban.png

Les dades del 2016 mostren que els refugiats sirians son 1.069.111. Més d’un terç de la població total de refugiats són nens en edat escolar (de 5 a 17 anys). Concretament a la Regió Sud del Líban, on el Projecte Fratelli treballa a Rmelieh (Sidon) i a l’àrea de Bourj Hammoud (Beirut) actualment hi ha 196.300 nens i nenes sirians d’edats entre 3 i 18 anys i 3.500 famílies iraquianes respectivament.Aquestes famílies depenen de l’ajuda que reben i dels pocs ingressos que reben per treballs temporals i en l’economia informal.S’estima que gairebé la meitat de les persones refugiades són infants, la majoria d’aquests fora del sistema escolar des de fa 1 o 2 anys.

La no escolarització d’aquests nens/es durant un llarg període de temps tindrà un efecte a llarg termini en el seu futur i el de les seves famílies. I a curt termini, la manca d’ingressos de les famílies els exposa al risc de ser reclutats per delinqüents de diferents tipus.

L’objectiu principal del Projecte Fratelli al Líban, que inclou l’actuació en dues localitats i dues comunitats diferents (sirians i iraquians, difícils de barrejar) és proporcionar suport educatiu a tots aquests nens i nenes tant sirians com iraquians, per tal que puguin tenir la possibilitat d’accedir al sistema educatiu libanès. El projecte també inclou tot el material escolar necessari així com suport psico-social i nutricional.

Vols saber-ne més?

Projecte
Contacto
bottom of page